Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

Geplaatst op 24/02/24

AS Ostia Mare, een team dat uitkomt in de Italiaanse Serie D, heeft een opvallende visuele transformatie ondergaan dankzij Ezeta, het creatieve merk dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen. Ezeta heeft hen een complete kit gegeven, die hun kenmerkende stijl weerspiegelt.

 

 

Opnieuw geïnspireerd door het rijke historische tapijt van Rome, heeft Ezeta zijn aandacht gericht op AS Ostia Mare, een club uit de lagere niveaus van het Italiaanse voetbal, gevestigd in Ostia, een district van Rome, Lazio. De nieuwe thuis- en uitshirts van AS Ostia Mare, die momenteel meedoen aan de Serie D, zijn versierd in respectievelijk paarse en rode tinten, waarbij de invloed wordt getrokken van het Mozaïek van Bacchus en Ariadne voor de eerste, en het gemeentelijk paleis van Ostia voor de laatste. De samenwerking begon met het herontwerp van het clubembleem, een kenmerk van Ezeta's creatieve aanpak. Gerenommeerde ontwerper Dan Norris, die regelmatig samenwerkte met Ezeta, leende zijn expertise aan dit streven. Het opnieuw ontworpen embleem, nu gepresenteerd in een cirkelvormig formaat voor een modern tintje, toont een zeemeeuw die de cirkel verdeelt om de volledige naam van de club, "Ostiamare Lido Calcio 1945", te huisvesten, met witte en paarse strepen die dynamisch geneigd zijn om de vlucht van de zeemeeuw te volgen. Onderzoek naar de symboliek van paars, de traditionele huiskleur van Ostia Mare, leidde Ezeta naar Bacchus, de godheid van de druivenoogst, en het oude mozaïek met Bacchus en Ariadne in het archeologische park van Ostia. Dit inspireerde het ontwerp van het thuisshirt, waarbij een soortgelijk motief in het rood op het uitshirt werd aangebracht.

 

 

Het derde en vierde shirt zijn geïnspireerd op het gemeentelijk paleis van Ostia, met iconische elementen die de Romeinse mythologie en de historische betekenis van de stad vertegenwoordigen. Architectonische details zoals Poseidon, Hippocampus, de Capitolijnse wolvin en korenaren, die de rol van Ostia als de oude zeehaven van Rome symboliseren, zijn verwerkt in een opvallend geometrisch patroon dat de truien siert. In overeenstemming met de eerdere ontwerpen van Ezeta is een band over de borst een opvallend kenmerk van het sjabloon. Het derde shirt keert het kleurenschema van het thuisshirt om, terwijl het vierde shirt goudgele tinten krijgt die doen denken aan tarwe en de binnenplaats van het gemeentegebouw.

Laatste berichten

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Ter ere van het 120-jarig jubileum van Malaga CF heeft Hummel een speciale editie shirt geïntroduceerd,...

Lees meer


Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors heeft een nieuw derde tenue uitgebracht, geïnspireerd op de Zweedse vlag, zoals de historische club...

Lees meer


Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Ter herdenking van de 50e verjaardag van het Westfalenstadion heeft Borussia Dortmund een...

Lees meer


AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

 Voorafgaand aan de 183e Derby della Capitale heeft adidas de AS Roma Origins Jersey onthuld, die...

Lees meer


Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

 Iets meer dan een jaar na de eerste lancering onthult Nike het tweede hoofdstuk van de Liverpool FC...

Lees meer


Kit-lancering | AIK Special Allsvenskan 100-jarig tenue van Nike

Kit-lancering | AIK Special Allsvenskan 100-jarig tenue van Nike

 AIK heeft zijn status als een van de meest stijlvolle en verfijnde teams van vandaag opnieuw bevestigd door de onthulling...

Lees meer