Kit-lancering | AIK Special Allsvenskan 100-jarig tenue van Nike

Geplaatst op 21/02/24

 

AIK heeft zijn status als een van de meest stijlvolle en verfijnde teams van vandaag opnieuw bevestigd door een retro-geïnspireerde bekertrui te onthullen ter herdenking van 100 jaar Allsvenskan. Deze mijlpaal markeert een eeuw sinds de oprichting van de belangrijkste Zweedse voetbalcompetitie. Sinds de oprichting in 1924 is AIK een integraal onderdeel van de competitie geweest, en de symbiotische relatie tussen de club en Allsvenskan heeft beide entiteiten de afgelopen eeuw aanzienlijk beïnvloed. Het is dus alleen maar passend dat AIK hulde brengt aan dit 100-jarig jubileum met een uniek mooie kit.

Ter ere van de gelegenheid onthulde en debuteerde AIK een bekertrui die deed denken aan de trui die het team in 1924 droeg vóór hun Svenska Cupen-wedstrijd tegen Örebro. De trui straalt ingetogen elegantie uit met zijn eenvoudige zwarte ontwerp aangevuld met gele accenten en een klassieke V-hals. Opvallend is dat de partners van de club zo vriendelijk waren afstand te doen van hun logoruimte op het shirt, waarbij Nike zelfs een speciale uitvoering van het merklogo presenteerde, met het woord 'Nike' over de Swoosh heen gedrukt - een exclusieve behandeling die voorbehouden is aan AIK binnen de voetbalwereld. Bovendien is dit de eerste keer dat AIK in samenwerking met Nike een shirt met lange mouwen draagt.

De zwarte details van de trui zijn gemaakt van 100 procent gerecycled polyester en zijn zorgvuldig weergegeven in 3D-siliconen om het hoogste detailniveau te bereiken. Op de borst staan ​​de iconische gele letters 'AIK', gemaakt van fluweel met geborduurde buitenranden, samen met overeenkomstige cijfers op de achterkant. Het shirt wordt gepresenteerd in een speciaal ontworpen productdoos, geïnspireerd op het Stockholms Stadion, de thuisarena van AIK in 1924.

Er zijn slechts 133 exemplaren van dit herdenkingsbekertrui beschikbaar, wat symbool staat voor de 133-jarige reis van AIK sinds 1924. Deze truien zullen worden verdeeld via een loterij die exclusief toegankelijk is voor seizoenskaarthouders van de club, waarbij de inschrijving geopend is van 17 tot 24 februari. De winnaars worden op 24 februari bekend gemaakt, waarna ze de mogelijkheid krijgen om de bekertrui in beperkte oplage te kopen voor SEK 1199.

Laatste berichten

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Malaga CF 2024 Hummel 120-jarig jubileumshirt

Ter ere van het 120-jarig jubileum van Malaga CF heeft Hummel een speciale editie shirt geïntroduceerd,...

Lees meer


Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors 2024 Adidas derde tenue

Boca Juniors heeft een nieuw derde tenue uitgebracht, geïnspireerd op de Zweedse vlag, zoals de historische club...

Lees meer


Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Dortmund 2024 '50 jaar Westfalenstadion' shirt

Ter herdenking van de 50e verjaardag van het Westfalenstadion heeft Borussia Dortmund een...

Lees meer


AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

AS Roma brengt speciaal 2024 Origins-shirt uit

 Voorafgaand aan de 183e Derby della Capitale heeft adidas de AS Roma Origins Jersey onthuld, die...

Lees meer


Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

Liverpool FC x LeBron James 2024 capsulecollectie

 Iets meer dan een jaar na de eerste lancering onthult Nike het tweede hoofdstuk van de Liverpool FC...

Lees meer


Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

Kit-lancering | AS Ostia Mare 2024 Overhemden van Ezeta

AS Ostia Mare, een team dat uitkomt in de Italiaanse Serie D, heeft een opvallende visuele transformatie ondergaan...

Lees meer